Voorsterbos

 


 

Een kijkje in de toekomst 

Op zondag 28 april houdt Natuurmonumenten een Beleefdag in het Voorsterbos.
 
Van 12.00 tot 16.00 uur zijn kinderen en volwassenen van harte welkom om het bos te beleven met een wandelende verhalenverteller, om een hut te bouwen, de gloednieuwe koek van het Voorsterbos te proeven of te komen klimmen en mountainbiken. Alle activiteiten zijn gratis en starten vanaf het informatiecentrum Waterloopbos aan de Voorsterweg in Marknesse. Aanleiding voor de Beleefdag is de totstandkoming van het Toekomstbeeld Voorsterbos. 

Beleefroute
Voor kinderen is er een actieve Beleefroute, met hutten bouwen en experimenteren met water en dammen als een echte ingenieur. Sportievelingen kunnen klimmen tussen de bomen of mountainbiken over een speciaal voor deze dag uitgezet parcours. Er zijn wandelingen met een verhalenverteller en oud-ingenieurs doen een boekje open over de waterloopkundige modellen. Op eigen houtje een wandeling langs de proefmodellen maken? Download dan vantevoren de route uit de natuurroute-app van Natuurmonumenten. Tussen alle activiteiten door is het goed uitrusten op het terras met live muziek.
 
Koekwedstrijd
Het Toekomstbeeld is het resultaat van een proces van ruim een jaar, waarin Natuurmonumenten samen met bewoners en ondernemers uit de vier omliggende dorpen, intensief heeft nagedacht over de toekomst van het Voorsterbos. De Beleefdag vormt de start van de uitvoering van de plannen. Burgemeester Aucke van der Werff opent de Beleefdag om 12.00 uur. Aansluitend maakt bakker Schaap uit Marknesse bekend wie de beste naam heeft verzonnen voor de koek die hij speciaal voor het Voorsterbos heeft ontwikkeld. Basisschoolleerlingen van Kraggenburg, Marknesse, Ens en Vollenhove konden meedoen.

Op de fiets
Vanuit Kraggenburg, Marknesse en Ens fietsen de bewoners met z’n allen naar de Beleefdag. Kijk voor vertrekpunt en –tijd op www.toekomstbeeldvoorsterbos.nl. Daar en op natuurmonumenten.nl/voorsterbos staat ook alle informatie over het programma van de Beleefdag.


 

_________________________________________________________________________

 
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
 
Norbert Kwint, boswachter, telefoon 0527 25 25 70 of 06 55 82 51 25
 
Annemieke Vesseur, telefoon 038  3448030 of 06 54 29 52 41


 

 
Geplaatst op: donderdag 11 april 2013